INSPIRATIE

27-01-2031

 21st-century skills

21st-century skills zijn vaardigheden die nodig zijn om goed mee te kunnen komen in de 21ste eeuw. Het gaat hier dan vooral om de digitalisering, leervaardigheden en levensvaardigheden. Wij als school bieden daarom veel digitaal apparatuur aan zoals laptops, tablets, VR-brillen en digitale borden. Elke leerling heeft zijn eigen tablet (middenbouw) of eigen laptop (bovenbouw) om mee te werken. Hierop werken ze met het programma Snappet. Zo leren de kinderen al vroeg hoe het digitale apparatuur werkt. Daarnaast is het ook erg belangrijk dat de kinderen kunnen samenwerken en communiceren. Dit wordt ondersteund door groepsopdrachten in de klas maar ook bij het vrij kiezen op vrijdag middag. Elke week zijn de groepen anders waardoor ze elke keer weer met iemand anders samenwerken en ze dus leren communiceren en samenwerken met kinderen die ze niet goed kennen. Doordat wij als school de kinderen leren dat iedereen gelijk is maakt het ze niet uit met wie ze samen werken. Tijdens het samenwerken komen ze soms wel eens een probleem tegen, hiervoor moeten ze creatief denken om het probleem op te lossen.   



Milieu en natuur

Wij willen kinderen bewust maken van dat het belangrijk is om rekening te houden met milieu en de natuur. Er zijn klimaatproblemen die steeds erger worden en wij willen de nieuwe generatie er bewust van maken dat ze zuinig moeten zijn met de natuur. Zo geven wij elke week in elke klas een les genaamd Toekomstkunde. Dit wordt aangeboden vanuit WWF, Hierbij leren kinderen over heel veel diverse onderwerpen. Bijvoorbeeld verspillen van plastic, opwarming van de aarde maar ook over uitstervende diersoorten. Ook is onze school milieuvriendelijk, door laptops te gebruiken bezuinigen wij op papier en we hebben ons eigen watersysteem. De school wekt zelf zijn energie op met zonnepanelen. Ook is onze school zo duurzaam mogelijk gebouwd. Een keer in het jaar houd onze school een actie voor het WWF. Door kinderen les te geven op ons natuurdak komen ze ook meer te weten over de natuur en hoe je de natuur schoon en netjes houdt. 

Stagescholen

Lotte spikker

School: Sterrenpalet, Eibergen

Het sterrenpalet is een erg moderne school, het is een gerenoveerd gebouw en is gericht op kinderen van 0-13. Het is een VCO school dit betekend dat het vier kenwaarden heeft namelijk:  identiteit, aandacht, innovatie en professionaliteit. Bij ons op school werken ze met snappet, dit betekent elk kind heeft zijn eigen chromebook en alle lessen worden hier ook op gemaakt. De school is erg groot maar toch erg persoonlijk, dit valt meteen op wanneer je binnenkomt. Het is duidelijk dat het een dorpsschool is want iedereen kent elkaar en dit is erg fijn. Ze hebben meerder protocollen zoals: onderwijs op maat en het pestprotocol.

Jilon Mast

School: CBS Drakensteyn, Enschede

Vanuit mijn school zijn we geïnspireerd geraakt door het pestprotocol. CBS Drakensteyn heeft een goed en sterk pestprotocol waar veel aandacht aan besteed wordt waardoor er een fijne en veilige sfeer hangt. 

Ook werkt mijn school met Snappet vanaf groep 4. In de middenbouw heeft elk kind een eigen tablet en in de bovenbouw heeft elk kind een eigen laptop. Deze gebruiken ze op school voor bijna alles.

Carlijn Aalbers

School: de Sterrenboog, Beltrum

Mijn school is een echte dorpsschool. Hierdoor zijn we geïnspireerd. Het fijne aan een dorpsschool is dat iedereen elkaar kent en hierdoor creëer je een veilige en open sfeer. Het veiligheidsprotocol hebben we ook overgenomen van mijn basisschool. Voor de rest hebben we de groene omgeving van mijn basisschool meegenomen in onze ideale school. We vinden het erg belangrijk dat er natuur aanwezig is in en rondom de school.

Floor Bouwhuis

School: het Los Hoes, Haaksbergen

Het Los Hoes is een erg moderne en nieuwe school met een bijzondere manier van lesgeven. Ze maken veel gebruik van groep-doorbrekend werken, waarbij iedere bouw met elkaar les krijgt. De lokalen zijn ook naar dit inzicht ingedeeld, zo hebben ze een reken-, taal, wereldoriëntatie- en knutsellokaal.              

De leerlingen wisselen dan net als op de middelbare school van lokaal per vak. Er waren ook vaste knutselmomenten, waarbij de kinderen een knutselwerkje kunnen kiezen en dan naar het juiste lokaal moeten. Zo gaat dit ook met andere vakken, de kinderen lijken dit erg leuk te vinden. En de docenten zijn ook erg gemotiveerd om er leuke projecten van te maken. Dit is een mooi concept en deze heeft ook een rol gespeeld in het creëren van deze school voor de toekomst.

Westerenkweg 27, 8172 VT Vaassen, Nederland
Spreid je vleugels naar de toekomst
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin